Meppelink/Van Gestel naar Olympische Spelen

De Nederlandse beachvolleybalsters Madelein Meppelink en Sophie van Gestel hebben zich vandaag in Moskou gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Londen. Het koppel versloeg in de kruisfinales van de World Cup - samen met hun landgenoten Rimke Braakman en Michelle Stiekema - de Italiaanse vrouwen met 2-0 en stelden daarmee een ticket naar Londen veilig.

Meppelink (m) en Van Gestel (r). Beeld
Meppelink (m) en Van Gestel (r).

Het jonge koppel Meppelink/Van Gestel kende een matige start in de kruisfinale. Het duo verloor tegen Gioria Daniela en Giulia Momoli de eerste set met ruime cijfers (13-21), maar vocht zich in het tweede bedrijf knap terug (21-14). In de derde en beslissende set grepen de oranje-speelsters de overwinning: 15-10. Vervolgens maakte Braakman en Stiekema tegen Laura Giombini/Viktoria Orsi Toth in twee spannende sets (21-19 21-19) het karwei af.

Meppelink en Van Gestel kregen de voorkeur boven Braakman/Stiekema aangezien het eerstgenoemde koppel hoger op de wereldranglijst staat.

Eerder hadden de koppels Reinder Nummerdor/Richard Schuil en Sanne Keizer/Marleen van Iersel zich al verzekerd van een olympisch startbewijs.

Sophie van Gestel. Beeld ANP
Sophie van Gestel.Beeld ANP
Meer over