Mensen

damesleed Het boek Zadelpijn en ander damesleed van schrijfster Liza van Sambeek komt in het theater. Wiske Sterringa bewerkt de roman tot een toneelstuk, de regie is in handen van Bruun Kuijt....

opvolger Op Nederland 1 zal vanaf september André van Duin de zaterdagavond overnemen van Paul de Leeuw. De TROS zendt tot half december Het Beste van Van Duin uit. In het voorjaar van 2011 komt een programma met nieuw materiaal. De Leeuw gaat zich in het nieuwe televisieseizoen richten op een talkshow op Nederland 3.

kunstconnectie Jan Brands is per 1 juni de nieuwe directeur van Kunstconnectie. Dit is de branchevereniging voor kunsteducatie en kunstbeoefening. Hiervoor was Brands werkzaam bij CLC-VECTA, de vereniging voor organisatoren van evenementen.

kinderboekenprijs Schrijfster Francine Oomen heeft de Prijs van de Jonge Jury 2010 gewonnen. Ze won met haar boek Hoe overleef ik mijn vriendje (en hij mij!). Ruim 9.300 jongeren tussen de 12 en 15 jaar brachten hun stem uit. Oomen won de prijs eerder in 2004, 2005 en 2006, ook voor boeken uit de Hoe Overleef ik serie. De Jonge Jury Debuutprijs 2010 ging naar Manon Sikkel voor haar boek Is liefde besmettelijk? Door Izzylove.

rockie Een VPRO-documentaire over dammer Ton Sijbrands maakt kans op een Rockie. Dit is een belangrijke internationale televisieprijs. De VPRO maakt naast deze documentaire met nog twee programma’s kans op een Banff World Television Award. Voor de awards werden negenhonderd programma’s uit meer dan veertig landen ingestuurd. De uitreiking is op 15 juni.

Bospop De programmering voor het festival Bospop is compleet. Michael Schenker Group, Uriah Heep, The 1.90’s, The New Shining en Texas Hippie Coalition zijn aan het programma toegevoegd. Bospop vindt dit jaar plaats op 10 en 11 juli in Weert.

Foppe Weer een tijdschrift rondom een bekende Nederlander. In de éénmalige uitgave van Foppe staat het Foppe Fonds centraal. Voetbaltrainer Foppe de Haan wil met dit fonds ‘financiële middelen ophalen voor activiteiten van jongeren die een lichamelijke beperking hebben’. Het blad heeft als thema ‘de andere kant van de medaille’. Op de cover staat daarom niet De Haan, maar Reni de Boer, Mis(s) Nederland 2007. Youp van ‘t Hek, Hugo Borst en Arie Boomsma leveren ook een bijdrage aan het blad.

Meer over