mensen

heimwee Acteur Derek de Lint (60) keert na een jarenlang verblijf in Canada terug naar Nederland. In Vancouver speelde hij onder meer in de bekende televisieserie Poltergeist: The Legacy. De Lint had last van heimwee en zegt dat hij in Canada steeds minder werd gevraagd voor audities. Nederlandse producenten zijn nog lang niet op hem uitgekeken: hij werd onder meer gestrikt voor de series Deadline en Gooische vrouwen. Binnenkort speelt hij in de musical La Cage aux Folles, die in november in première gaat.

serie Bridget Maasland, Johnny de Mol en Eva Van der Gucht vervullen hoofdrollen in de nieuwe BNN-comedyserie Walhalla. Daarin staat het leven centraal van zes twintigers die wonen en werken op de Amsterdamse Wallen. In stamkroeg Walhalla blazen ze uit over hun leven, liefde en seks. Vanaf januari zal de 12-delige serie worden uitgezonden door BNN.


radio Tim Overdiek wordt vanaf januari 2011 de tweede stem van de avondeditie van het Radio 1 Journaal. Momenteel presenteert Lucella Carasso deze avondeditie nog alleen. Overdiek was vanaf 2008 adjunct-hoofdredacteur van het NOS Nieuws, maar legde deze functie in september neer omdat hij meer tijd wil besteden aan zijn opgroeiende kinderen nadat zijn vrouw vorig jaar is overleden als gevolg van een verkeersongeluk.


Stimuleringsfonds René van Zanten wordt directeur van het Stimuleringsfonds voor de Pers. Hij volgt Lou Lichtenberg op, die deze functie al bijna 36 jaar bekleedt. Van Zanten heeft een communicatiebureau en was eerder hoofdredacteur van De Gelderlander.


glamourvrouw Sylvie van der Vaart is verkozen tot Glamour Woman of the Decade. Onderzoeksbureau Intomart GfK vroeg in opdracht van tijdschrift Beau Monde aan ruim 500 vrouwen wie zij het meest glamoureus vinden. Vrouwen bewonderen het uiterlijk en de persoonlijkheid van Van der Vaart, die genas van borstkanker.


satire Kluun probeert het commerciële succes van zijn bestsellerroman Komt een vrouw bij de dokter te herhalen met de satire Haantjes, over een zakelijk fiasco. Semi-autobiografisch uiteraard, en om de lezer niet van de wijs te brengen met de bekende hoofdrolspelers Stijn en Carmen. Haantjes verschijnt op 17 januari 2011.


overleden Journalist James McGonical (57) blijkt vorige week vrijdag te zijn overleden aan een hartstilstand. Onlangs beëindigde McGonical zijn journalistieke carrière om beleidsmedewerker te worden bij de PVV. Deze functie heeft hij drie weken kunnen vervullen. McGonical maakte naam bij persbureau GPD, waar hij onder meer adjunct-hoofdredacteur was.


Meer over