Mensen

Transfer Economieverslaggever Michiel Bosgra van de NOS wordt de nieuwe directeur/hoofdredacteur van Omroep Eindhoven. Bosgra (38) werkte eerder voor RTL....

champions league Het televisiecommentaar tijdens de finale van de UEFA Champions League wordt dit jaar namens de NOS gedaan door Jeroen Grueter. Op de radio zullen Jeroen Elshoff en Ronald van der Geer dit doen. De finale is in Madrid, op zaterdag 22 mei. De strijd gaat dit jaar tussen Bayern München en Inter Milaan.

Dik Trom Productiemaatschappij Eyeworks is op zoek naar de nieuwe Dik Trom. De boekenreeks van Cornelis Johannes Kievit wordt verfilmd. Regisseur is Arne Toonen. Voor de opnames, die in de zomer beginnen, worden nog een jongen en een meisje tussen de 12 en 15 jaar gezocht. Jongeren kunnen via internet auditie doen.

staat van nederland Het Expertisecentrum Journalistiek organiseert samen met Stadsschouwburg Amsterdam op 17 mei een programma over verkiezingsretoriek. Suzanne Bosman presenteert de avond. Medewerking is er van onder anderen de hoogleraren Hugo Priemus, Peter Boelhouwer, Jean Tillie en Hugo Keuzenkamp.

marketeer Michael Schaeffer, marketingdirecteur van bol.com, staat dit jaar bovenaan in de Top-100 van beste Nederlandse marketeers. De lijst wordt opgesteld door het Tijdschrift voor Marketing. Op twee staat René Repko, marketingdirecteur van Hema.

rondemiss Lucia Machiné is op 8 mei de rondemiss van de Giro d’Italia. Zij zal de winnaar zoenen van de proloog. Machiné won de prijs in het tv-programma Ciao Bella, een co-productie van AT5 en RTV Noord-Holland. Daarin werd gezocht naar ‘de ideale rondemiss’. De huldiging is in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

downloadrecord Het nummer I Gotta Feeling van de Black Eyed Peas is het meest gedownloade nummer in de geschiedenis van de verkoop van digitale muziek. Het nummer werd ruim 5,5 miljoen keer besteld. Het vorige record was sinds 2008 in handen van de rapper Flo Rida, met het nummer Low.

filmprijs Actrice Anke Engels is genomineerd voor een Italiaanse filmprijs. Engels maakt met haar rol in de film Linoleum kans op de prijs voor beste actrice op het Milano International Film Festival. Linoleum is geproduceerd door Marcel Visbeen. Hij gaf de film in eigen beheer uit. De cast en crew van de film werkten belangeloos mee aan het project. De prijsuitreiking is eind augustus.

Meer over