mensen

Lowlands Het Nationale Toneel zet dit jaar voor het eerst voet op Lowlands. Het toneelgezelschap treedt twee keer op tijdens het driedaagse festival in Biddinghuizen....

Onderwereld De KRO zendt vanaf 12 september een nieuwe dramaserie uit. Penoza speelt zich af in de Nederlandse onderwereld. Onder anderen Monic Hendrickx, Thomas Acda, Fedja van Huêt en Johnny de Mol hebben een rol bemachtigd. De regie is in handen van Diederik van Rooijen (Stella’s Oorlog, Meiden van De Wit). Het scenario is van Pieter Bart Korthuis (Taartman, Keyzer en De Boer Advocaten).

Big five Chefdirigent Yannick Nézet-Séguin (35) van het Rotterdams Philharmonisch Orkest gaat zijn post in De Doelen vanaf komend seizoen combineren met een chefschap in Philadelphia. De verbintenis van de Canadees met het Philadelphia Orchestra reikt tot 2017 en zal oplopen van twee naar zestien weken per seizoen. Het RPhO, waar Nézet- Séguin onlangs tot 2015 bijtekende, rekent op twaalf weken per seizoen. Het Philadelphia Orchestra wordt gerekend tot de ‘big five’ van befaamde orkesten in de VS. Eerdere chefs waren onder anderen Leopold Stokowski, Riccardo Muti en Wolfgang Sawallisch. Nézet-Séguins voorganger was Christoph Eschenbach.

TMF Awards De prijzen op het TMF Awards Festival worden dit jaar uitgereikt door Esmée Denters, Vengaboys, Jan Smit, Nicolette van Dam, Anna Drijver, Jan Kooijman, TMF VJ Tess en Amir Charles. Meer dan 410 duizend jongeren brachten de afgelopen weken hun stem uit op de genomineerden van de TMF Awards 2010.

Bomans De Hallen in Haarlem opent zaterdag een tentoonstelling over leven en werk van de bekende schrijver Godfried Bomans (1913-1971). Jarenlang gold Bomans als een van de meest gelezen auteurs van Nederland. Bekende figuren uit het werk van Bomans komen aan bod, zoals Pa Pinkelman en Tante Pollewop. Doorlopend zijn fragmenten te zien van tv-programma’s waarin hij optrad.

Burgemeester Eerste Kamerlid Helmi Huijbregts is vanaf 1 juli waarnemend burgemeester van Roosendaal. De VVD-senator blijft vermoedelijk tot het eind van het jaar waarnemer in Roosendaal tot er een definitieve opvolger is gevonden voor Michel Marijnen die met pensioen gaat.

Meer over