mensen

Overleden (1) Nel Veerkamp, de Amsterdamse (groot)moeder uit De Veerkampjes, is dinsdagochtend overleden. In de realitysoap, onderdeel van het NCRV-programma Man Bijt Hond, was ze samen met dochter Hanny en schoonzoon Ton te zien. Nel is bekend geworden door haar kleding met tijgerprints en haar doorrookte stem. Nel keek graag naar The Bold and The Beautiful en telde de vrachtwagens die voorbij kwamen. Ze kampte al enige tijd met gezondheidsproblemen. In september lag Nel nog in het ziekenhuis met een longontsteking. Samen met haar man Gerrit Duijker voedde Nel zes kinderen op. In 1994 overleed Gerrit na een huwelijk van 48 jaar in 1994. Ze woonde jarenlang met haar dochter en schoonzoon op hun woonboot. Man Bijt Hond stond dinsdag geheel in het teken van Nel Veerkamp. Het programma zendt de rest van de week afleveringen uit van De Veerkampjes. Nel Veerkamp is 82 jaar geworden.

Bitches Lauren Verster presenteert de vierde editie van de RadioBitches Awards. Verster is bekend van Veronica-programma's als Lauren Verslaat en Undercover Boss. Op 7 december worden de prijzen voor beste radiotalenten uitgereikt, begeleid door optredens van Sabrina Starke, Stereo en Ruben Hein. Onder meer Kristel van Eijk, Lara Rense en Willemijn Veenhoven zijn genomineerd. Tot 1 december kunnen luisteraars stemmen op hun favoriete radiovrouw via radiobitches.nl.


Overleden (2) Meesterkok John Fagel is zaterdag overleden. Hij is bekend van zijn uitspraak 'smaak zit in je hoofd, niet in een recept'. Tot 2000 was hij chefkok van restaurant Tout Court in Amsterdam. Fagel, die vijf decennia in de keuken stond, werd 80 jaar. Fagel is de oudste van acht broers, die allemaal in de horeca werkten. Zijn broer Gerard Fagel werd in 1989 vermoord in zijn restaurant in Bosch en Duin.


Kerkdienst Dominee Cornelis Visser houdt in zijn gemeente in Westzaan een kerkdienst die in het teken staat van Ramses Shaffy. De dienst heeft het motto Zing, vecht, bid, huil, lach, werk en bewonder meegekregen. Volgens Visser heeft het lied een bijbelse boodschap. De dienst is ook een eerbetoon aan de zanger, die december vorig jaar overleed. Visser hield vorig jaar een dienst in het teken van de band U2.


Hoofdrol Actrice Susan Visser krijgt een hoofdrol in de film Tape van Diederik van Rooijen. Visser is bekend van haar rol in Gooische Vrouwen. Van Rooijen maakte eerder films als Stella's Oorlog en Penoza. Visser speelt de rol van Saar, die met haar man Johan, gespeeld door Barry Atsma tijdens hun vakantie in Buenos Aires in de problemen komen nadat ze per ongeluk een moord filmen. De film is in het najaar van 2011 te zien.


Meer over