MELKWEG

Naam: Rokin Kakes..

Leeftijd: 31 jaar

Beroep: student; 7de-jaars psychologie

Gehoord: Defunkt in de Melkweg, Amsterdam

'Het is voor het eerst sinds een hele lange tijd dat ik in de Melkweg ben. Amersfoort, waar ik woon, is erg beperkt wat poppodia betreft. Er is eigenlijk maar één echt podium. Daar kunnen ze een band als Defunkt niet betalen. Ik heb ze nog nooit live gehoord.

'Persoonlijk ben ik meer een festival-mens. Ik ga liever naar dingen als Parkpop of Pinkpop. Nu niet meer zo, want het is een beetje te commercieel geworden de laatste jaren. Deze zaal is redelijk vergelijkbaar met die van Paradiso; niet al te groot, vrij gezellig ingericht, het heeft een bepaalde intimiteit. Dat vind ik prettig. Ik zou nooit naar De Doelen of Ahoy' gaan, veel te massaal.

'Ik ben hier naar toegesleept door een goede vriendin. Zij had Defunkt op North Sea Jazz gezien. Vroeger zat ik in een band, nu speel ik meer voor mezelf. Alles wat los en vast zit, keyboard, drums, noem maar op. Ik ben geen fan van Defunkt, wel van het genre. Defunkt staat voor mij voor een stevige funkband, die ook de grenzen van het genre verkent. Net als de Red Hot Chili Peppers. Het leuke van deze band is dat ze verschillende stijlen spelen, funk, jazz, blues, zelfs hiphop. Ik ken ze alleen van plaat, toevallig uit de bak gehaald. Op naam denk ik, omdat ik van funk hou.

'Ik denk dat het lekker ruig wordt vanavond. Geen gelikte boel, wat je wel eens vaker hebt met funkbands. Dat het naar Level 42 toegaat. Je weet wel, gewoon, gààp.

Arne Leffring

Meer over