Melchers voelt zich bekocht na beveiliging van dochter

Hans Melchers voelt zich gechanteerd door het beveiligingsbedrijf dat hij inhuurde na de ontvoering van zijn dochter Claudia, in september vorig jaar....

‘Dat vind ik nog altijd een klotenstreek’, aldus Melchers donderdag na afloop van het kort geding dat het bedrijf tegen hem aanspande omdat het nog 35 duizend euro tegoed zou hebben.

Volgens advocaat Pelinck, de raadsman van Melchers, is daarvan geen sprake. Tegen de voorzieningenrechter in Zutphen verklaarde hij dat Globe Security zich niet houdt aan de gemaakte prijsafpraken, te veel uren declareert, een mysterieus standby-team opvoert en excessieve bedragen in rekening brengt voor de ingehuurde camerabewaking en hondenbrigade. De vijftigduizend euro die Melchers al heeft voldaan, is ruimschoots voldoende, aldus Pelinck.

Die betaling verrichtte de zakenman ruim een week na de ontvoering, nadat directeur Roozegaarde van Globe Security had geëist dat dat bedrag direct moest worden overgemaakt. Anders zou hij de volgende dag de bewaking staken. In arren moede betaalde Melchers.

Maar de aanvullende eisen – de dag erop zestienduizend euro en weer een dag later een BTW-naheffing – weigerde hij te voldoen. Globe Security trok daarop zijn personeel terug, ook al was er geen vervanging voorhanden. De opgetrommelde jachtvrienden van de rentmeester van het landgoed hoefden uiteindelijk niet in actie te komen, omdat een ander bedrijf de beveiliging snel kon overnemen.

Volgens advocaat Pelinck maakte Roozegaarde ‘misbruik van de benarde positie waarin Melchers zich bevond’ en probeert hij nog altijd ‘meer betaald te krijgen dan waarop hij recht heeft’.

Melchers: ‘Hij heeft mij het mes op de keel gezet. Ik heb toen betaald, maar dat doe ik geen tweede keer. Ik ben niet chantabel. Dit is een principekwestie.’

Globe stopte onmiddellijk met de werkzaamheden toen het tweede bedrag niet werd betaald. Advocaat Pelinck: ‘En juist dat terugtrekken heeft Melchers het meest verontwaardigd’.

De uitspraak is op 19 januari.

Meer over