Meisjes

In fotogalerie De Kleine Klup in Leiden is tot en met 22 april de tentoonstelling Meisjes van 40 te zien van Bob Bronshoff....

De Amsterdamse fotograaf Bob Bronshoff (1958) liep al geruime tijd rond met het idee een boek te maken met foto's van vrouwen met wie hij heeft gestudeerd, samengewerkt of die met hem zijn opgegroeid. Net als hijzelf zijn ze de veertig gepasseerd. Het boek, vond Bronshoff, moest dicht bij hemzelf blijven, want hij had de vrouwen als meisje leren kennen en in zijn hoofd waren ze in feite nog steeds meisje. In 2000 begon hij ze te fotograferen.

In een toelichting vertelt Bronshoff dat zij hem in de drukte van hun levens hebben toegestaan hun bewegen stil te zetten. Dikwijls gebeurde dat op even betekenisvolle als verwarrende momenten.

Hij heeft iedere vrouw twee keer geportretteerd, mede omdat tussen twee momenten ruimte ontstaat om iets over hun levens te vertellen.

Daarnaast ziet hij in deze serie een manier om te blijven kijken naar het meisje in alle vrouwen. Bronshoff werkt als portretfotograaf voor onder andere De Groene Amsterdammer en Vara Magazine. Daarnaast maakte hij reportages over GroenLinks, popgroep De Dijk en cabaretier Youp van 't Hek.

Meer over