Meisjes

Het 'zomerse' artikel 'Nederland had altijd al veel mooie meiden' (de Volkskrant, 5 augustus) is ronduit weerzinwekkend. U had van mij echt niet hoeven koppen 'Meisjes worden steeds slaafser' of 'De mechanisering van de schoonheid', maar enige nuancering van het voor veel meisjes allesbeheersende uiterlijke ideaal was zeker gepast geweest....

Corinna Vermeulen

Hebt u er bij stilgestaan wat voor effect dit artikel heeft op de vele meisjes die worstelen met hun zogenaamde lelijkheid? En waarom komen er eigenlijk geen jongens in voor? De verschillen tussen jongens en meisjes in dezen worden als vanzelfsprekend aanvaard (ooit een jongen over liposuctie gehoord?), de overeenkomsten (ook jongens besteden meer geld en aandacht aan hun uiterlijk) niet eens gesignaleerd. Alleen de gemiddelde lengte van mannen komt aan de orde, want dat is natuurlijk het vanzelfsprekende ijkpunt voor de vrouw.

En dan die foto's! Gaat de Volkskrant soms ook missverkiezingen verslaan? Ach, wat wil je ook van een krant waar de hoofdredacteur de vrouwen te eten uitnodigt.

LEIDEN Corinna Vermeulen

Meer over