Meerkamper Warners valt uit in Götzis

Chiel Warners is uitgevallen tijdens internationale meerkampwedstrijden in het Oostenrijkse Götzis. De wedstrijddokter bevestigde het besluit van de verzwakte tienkamper van AAC Amsterdam om de afsluitende 1500 meter niet te lopen....

Om zich direct voor de EK te kwalificeren, moest de 24-jarige atleet voldoen aan een richtprestatie van 8050 punten. Dat doel was al eerder in de meerkamp buiten bereik geraakt. Warners hervatte vorige maand de training na een langdurig ziektebed. In maart werd hij plotseling getroffen door een hersenvliesontsteking die hem fysiek ver terugwierp.

Warners verzamelde op de eerste dag zijn punten met goede sprints (100/400 meter) en 7.42 meter verspringen. Hij hervatte de wedstrijd met een verdienstelijke 110 meter hordenrace. Gaandeweg de tweede dag kreeg de tienkamper zware hoofdpijn en duizeligheid, onder meer veroorzaakt door een zeer lage bloeddruk. Warners zal geen tweede poging wagen om zich te kwalificeren voor de EK. Toch wordt hij mogelijk wél aangewezen.

Meer over