Meerdere verdachte pakketjes bij legerbases en CIA-gebouw in VS

Redactie

Meerdere legerbases in de omgeving van Washington D.C. hebben verdachte pakketjes ontvangen. Volgens Amerikaanse media zouden er zo’n tien verdachte pakketjes zijn bezorgd bij onder meer de legerbases Fort McNair en Fort Belvoir en het gebouw van de inlichtingendienst CIA.

In Fort McNair, in het zuidwesten van het district Columbia, werd een verdachte substantie ontdekt toen een pakketje door de scanner werd gehaald. Het gebouw werd direct ontruimd. Zo'n vier uur later bevestigde een woordvoerder van de Explosieven Opruimingsdienst van het Amerikaanse leger dat het pakketje resten van explosieven bevatte en dat er een ontsteker aan was bevestigd.

De Amerikaanse legerbasis Fort McNair . Beeld REUTERS
De Amerikaanse legerbasis Fort McNair .Beeld REUTERS

Over het pakketje in Fort Belvoir, in Fairfax County, Virginia, werden geen details vrijgegeven, enkel dat het er veilig was. Ook over het pakketje dat naar de CIA is gestuurd, zijn verder geen details vrijgegeven. Alle verdachte pakketjes zijn overgebracht naar laboratoria van de FBI om te worden onderzocht.

De afgelopen weken ontploften er diverse bompakketjes in de stad Austin, Texas. Er vielen daarbij twee doden en zes gewonden. De vermoedelijke dader, Mark Anthony Conditt, een werkloze witte man van 24 jaar. blies zich vorige week op na een achtervolging door de politie.

Meer over