Media Groep Limburg vertrouwt op overname door Concentra

De ondernemingsraad (or) van de Media Groep Limburg (MGL) is gerustgesteld over de garantie van Mecom dat de overname door Concentra van de Limburgse kranten gewoon doorgaat. Dit ongeacht de verkoop van Mecom aan de Persgroep. MGL is momenteel eigendom van Mecom.

Redactie
Medewerkers van Media Groep Limburg demonstreren tegen eigenaar Mecom begin dit jaar. Beeld ANP
Medewerkers van Media Groep Limburg demonstreren tegen eigenaar Mecom begin dit jaar.Beeld ANP

Voorzitter Rob Cox van de or liet vandaag weten een garantie van Mecom te hebben gekregen dat de verkoop van de Limburgse kranten aan de Belgische uitgever Concentra gewoon doorgaat. 'Die garantie hebben we zwart op wit', zei Cox. Ook de Persgroep gaf vandaag aan bereid te zijn die overname onder de huidige voorwaarden te steunen.

Naar verwachting zullen Provinciale Staten van Limburg vrijdag een garantstelling van 10 miljoen euro goedkeuren voor de overname door Concentra van de Limburgse kranten. Bij MGL werken ruim 220 mensen.

Duidelijkheid
De Limburgse Statenfractie van de VVD wil dat de provincie een pas op de plaats maakt bij de garantstelling voor Concentra, laat zij vandaag weten. De partij wil eerst duidelijkheid over de nu ontstane situatie. De VVD is tegen de garantstelling die volgens de liberalen de markt verstoort.

Meer over