Max heeft neus voor kijkcijferhits - nu weer met de 'Revue'

Met 1,6 miljoen kijkers heeft Omroep Max weer een kijkcijferhit in handen. De gisteren voor het eerst vertoonde dramaserie 'Moeder, ik wil bij de Revue' sluit zich aan bij andere succesnummers van de omroep. Max lijkt een neus te hebben voor wat de kijker wil zien.

Thijs van Soest
Omroepbaas Jan Slagter voor de studio's van Omroep Max in Hilversum. Beeld ANP
Omroepbaas Jan Slagter voor de studio's van Omroep Max in Hilversum.Beeld ANP

Met Dokter Deen, Erica op Reis en nu dus Moeder, ik wil bij de Revue trekt de seniorenomroep steevast meer dan een miljoen kijkers. Bij Dokter Deen zelfs meer dan 2 miljoen. De nog jonge omroep (opgericht in 2002) van Jan Slagter heeft minder zendtijd dan andere grote omroepen als de KRO en de VARA, maar weet zich opvallend in de kijker te spelen. Bij de verkiezing voor de Televizierring eindigden Dokter Deen en Erica op Reis zelfs op respectievelijk plek 6 en 4 in de lijst met favoriete programma's van de kijker.

Andere bekende programma's van de omroep, zoals Groeten van Max, Droomhuis gezocht, Krasse Knarren, We zijn er bijna!, Bed & Breakfast en de live-operaties, gepresenteerd door Charles Groenhuijsen, zijn eveneens zeer populair bij het publiek, getuige de gegevens van KijkOnderzoek. Anderhalf miljoen kijkers is geen uitzondering voor deze shows. Daarmee hebben ze zich in betrekkelijk korte tijd geschaard onder de als vanouds goed bekeken programma's van de Publieke Omroep, zoals bijvoorbeeld Spoorloos, Vermist en Radar.

'Sfeer van Het Schaep'
Moeder, ik wil bij de Revue was gisteren dus voor het eerst te zien. De serie speelt zich af in de tweede helft van de jaren '50 en bevat liedjes van Wim Sonneveld. Centraal staan het leven en de liefde van de jonge kolenboer Bob, gespeeld door Egbert-Jan Weeber, 'die voor een dubbeltje geboren werd met het talent van een gouden tientje'. Naast Weeber bestaat de cast bestaat verder uit Annet Malherbe, Huub Stapel, Noortje Herlaar, Peter Blok, Gerrie van der Klei, Jon van Eerd, Eva van de Wijdeven en Mike Weerts. Omroep Max noemt het een serie met 'de sfeer van Het Schaep/Toen was Geluk Heel Gewoon, maar dan in een serieus verhaal verpakt'.

Dokter Deen keert overigens pas volgend najaar weer terug op het scherm met seizoen 2.

null Beeld
Meer over