Martinus haakt als eerste af in strijd om volleybaltitel

Het aftellen is begonnen in de competitie van de volleybalsters. Van de vier titelgegadigden moest Martinus afhaken doordat het in eigen zaal met 1-3 van Ommen verloor....

Van onze volleybalmedewerker

AMSTELVEEN

Het ziet er naar uit dat de titelstrijd pas op de laatste wedstrijddag beslist gaat worden. Ommen speelt dan in Amstelveen tegen AMVJ en VVC ontvangt Martinus. Ommen en Martinus hadden elkaar al twee keer voor de beker en één keer in de competitie ontmoet. Opvallend genoeg won telkens de uitspelende ploeg. Dat gebeurde ook zondag.

Martinus-coach Schilp bleef er laconiek onder. 'Het is voor ons niet ongewoon. Wij spelen uit nu eenmaal vaak onze beste wedstrijden.' Voor interim-coach Gierveld van Ommen, die de zieke Matthieu verving, is het wèl uitzonderlijk: 'Wij komen thuis het beste uit de verf. Daar hebben we VVC en AMVJ met 3-0 verslagen.

In de Bankras-hal speelde Ommen gedurfd en onbevangen. Van de opslag, vooral die van Fokkens en Leferink, ging veel dreiging uit. De ploeg kon moeiteloos overschakelen op aanvallen achter de 3 meter-lijn. De uitstekende spelverdeelster Fokkens zorgde steeds voor raffinement en snelheid.

Martinus stelde daar veel inzet tegenover, een uitstekende achterveldverdediging en bij vlagen voortreffelijk aanvalsspel van ex-international Gleis. Daarnaast wist Martinus de gevreesde aanvallen van sterspeelster Leferink vaak aardig te beteugelen.

De kracht van Ommen was echter dat op die momenten de Sallandse aanvalsters De Weld en De Weerd uit de schaduw traden en resoluut het voortouw namen: 9-15, 15-8, 7-15, 13-15. Ommen en Martinus zijn hiermee nog niet helemaal van elkaar af. Als Martinus vanavond de bekerwedstrijd tegen Pollux wint, dan zullen ze nog een beslissingswedstrijd moeten spelen om één plaats bij de Top 4 in het bekertoernooi.

Stand eredivisie vrouwen: AMVJ en VVC 14-24, Volco Ommen 14-22, Martinus 14-20, Pollux 14-16, Olympus 14-12, Sliedrecht Sport 14-10, Sudosa en Brevok 14-6, Animo 14-0.

Eredivisie mannen: Dynamo 14-26, ZVH 14-22, Capelle 12-20, Zwolle 13-20, Brevok 14-16, AMVJ 15-12, VVC 14-6, Ekspalvo 15-6, Sudosa 13-4, Radius 12-2.

Meer over