Martin Ros naar rechter om behoud boekenrubriek

Boekrecensent Martin Ros (70) wil via de rechter regelen dat de TROS hem blijft inhuren voor zijn boekenrubriek op Radio 1.

De redactie van dat programma maakt al 21 jaar gebruik van zijn diensten, maar wil verjongen en vernieuwen. Freelancer Martin Ros moet daarom wijken. Ros is het daar niet mee eens en wil de kwestie op 6 december voorleggen aan de rechter, bevestigde een TROS-woordvoerster donderdag een bericht uit De Telegraaf. Zij hoopt echter dat haar omroep en Ros er voor die tijd in slagen de zaak te schikken.

Redenen
Welke redenen freelancer Ros de rechter wil voorhouden om aan te blijven, weet zij niet. Ros zelf heeft geen telefoon en is dus niet te bereiken. Via zijn advocaat Bob van der Goen laat Ros weten dat hij moet vertrekken bij de TROS omdat de Nieuwsshow de boekenrubriek wil vernieuwen en hij daar niet toe in staat zou zijn. Ros vindt dat hij wél kan veranderen en wil daartoe eerst in de gelegenheid worden gesteld. Dat gaat hij de rechter voorhouden.

Volgens Van der Goen is niet Ros, maar de TROS met het juridisch steekspel begonnen. ‘De omroep is naar de kantonrechter in Hilversum gestapt voor ontbinding van de arbeidsovereenkomst die zij met Ros hebben. Ons kort geding is daar weer een reactie op.

Record
Martin Ros is de langst dienende radiospreker in Nederland ooit. Dat record komt binnenkort in het Guinness Book of Records. Deze meestbelezene van Nederland wil graag verder gaan met zijn rubriek’, schetst Van der Goen, die toevoegt eveneens te hopen dat de kwestie uiteindelijk toch buiten de rechtszaal kan worden geregeld.

Martin Ros in 2003. (Kippa) Beeld KIPPA
Martin Ros in 2003. (Kippa)Beeld KIPPA
Meer over