Update

Marokkanenberaad doet aangifte tegen Wilders

Voorzitter Aissa Zanzen van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) gaat aangifte doen tegen PVV-leider Geert Wilders. Hij roept ook anderen op om dat te doen. In het NOS Radio 1 Journaal zei hij vanochtend geschrokken te zijn van de uitspraken van Wilders tijdens een verkiezingsbijeenkomst gisteravond in Den Haag. Niet veel later stelde ook het Landelijk Beraad Marokkanen aangifte te gaan doen tegen Wilders.

Mohamed Rabbae Beeld anp
Mohamed RabbaeBeeld anp

Wilders vroeg zijn aanhangers tijdens de verkiezingsbijeenkomst of ze meer of minder Marokkanen in die stad en in Nederland willen. 'Minder, minder, minder', scandeerde de zaal. 'Dan gaan we dat regelen', zei de PVV-leider daarop.

Vanochtend maakte na SMN ook het Landelijk Beraad Marokkanen bekend dat de maat vol is wat betreft de uitspraken van Wilders. De belangenvereniging gaat aangifte doen tegen Wilders wegens opruiing en ophitsing tegen de Marokkaanse bevolkingsgroep, zei voorman Mohamed Rabbae tegen het ANP.

'Ik roep alle migrantenorganisaties en alle democraten op massaal aangifte tegen Wilders te doen', aldus Rabbae. Rabbae wijst erop dat het Openbaar Ministerie niet op aangiften hoeft te wachten om Wilders te vervolgen voor discriminatie. Het OM heeft volgens hem de plicht om uit eigen beweging tot vervolging over te gaan.

De uitspraken van Wilders tijdens de verkiezingsbijeenkomst in Den Haag neemt Rabbae in de aangifte mee.

PVV-partijleider Geert Wilders (L) en Henk Bres tijdens de verkiezingsavond van zijn partij na de gemeenteraadsverkiezingen. Beeld anp
PVV-partijleider Geert Wilders (L) en Henk Bres tijdens de verkiezingsavond van zijn partij na de gemeenteraadsverkiezingen.Beeld anp
Meer over