Volkskrant AvondWoensdag 25 november

Maradona (1960 - 2020) was de man van het volk. En het volk was van hem | In het steekspel rond Forum duikt Annabel Nanninga steeds op. Wie is zij?

Iconisch beeld: Diego Maradona juicht nadat hij de 2-0 heeft gescoord in de halve finale van het WK 1986, tegen België. Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant
Iconisch beeld: Diego Maradona juicht nadat hij de 2-0 heeft gescoord in de halve finale van het WK 1986, tegen België.Beeld Guus Dubbelman / de Volkskrant

Nieuws

Niet helemaal onverwacht, maar toch ook weer wel, kort nadat een bloedprop uit de hersenen was verwijderd, stierf Diego Armando Maradona, 60 jaar oud. Volgens Argentijnse media aan een hartaanval.

Drie dagen van nationale rouw in Argentinië:‘Diego leefde langer dan verwacht, maar korter dan gehoopt’.

De eerdere snelle daling van het aantal besmettingen stagneert. De gehoopte versoepelingen in de feestmaand december raken daardoor uit het zicht. Volg het laatste nieuws over het coronavirus in dit liveblog.

Het bestuur van Forum voor Democratie overweegt Thierry Baudet te royeren als lid van de partij. Baudet heeft volgens het bestuur de sociale mediakanalen en het ict-systeem van Forum gekaapt en stuurt zonder toestemming e-mails aan leden.

Hoe belandt een groot stalen object midden in de woestijn – en wie (of wat?) heeft het er geplaatst

Annabel Nanninga, geportretteerd in de Eerste Kamer. Beeld Guido Benschop
Annabel Nanninga, geportretteerd in de Eerste Kamer.Beeld Guido Benschop

Aanraders

Annabel Nanninga, de vrouw die Thierry Baudet uit Forum wil werken: controversieel, humoristisch en soms ronduit smakeloos.

De hoop groeit op veilige, werkende vaccins tegen covid-19. Ze zouden voor een deel mogelijk al komende maand in Europa kunnen worden geleverd. Dus rijst de vraag: is Nederland er klaar voor?

In Rhenen is een proef met gemeentelijke korven waarin de herfstbladeren kunnen worden gedoneerd een groot succes. Alleen de Egelbescherming heeft nog een kanttekening.

Het einde van het jaar nadert, tijd om uw zorgverzekering onder de loep te nemen. Wellicht kunt u veel geld besparen, Nederland is zo ongeveer het meest oververzekerde land ter wereld.

Het debat over Zwarte Piet wordt op het scherp van de snede gevoerd. Dus hoe kan het dan dat daar zo weinig kunst over wordt gemaakt? Maar nu is er het satirische stripboek De neukpiet.

‘De vrijheid van meningsuiting is een van de weinige waarden waarover ik principes koester’, schrijft Sylvia Witteman. ‘Dat, en nooit margarine eten.’

Meer over