Manchester United zet Arsenal onder druk

Arsenal lijkt de regie in Engeland uit handen te geven. De ploeg van manager Arsene Wenger, die ook al in de Champions League werd uitgeschakeld, zag zaterdag op de 32ste speeldag rivaal Manchester United langszij komen....

ANP

United won, ondermeer door twee benutte strafschoppen van Van Nistelrooij, met 4-0 van Liverpool. Arsenal verspeelde twee punten door een gelijkspel (1-1) bij Aston Villa. Beide ploegen hebben 67 punten en nog zes duels te gaan. Newcastle lijkt afgehaakt in de titelrace. De ploeg verloor gisteren van Everton en heeft zes punten achterstand.

Arsenal maakt moelijke weken door. Ondanks de plaatsing voor de halve eindstrijd van de FA Cup, kijkt niet iedereen even blij in Londen. De kwartfinale in de Champions League werd gemist en in de titelstrijd is de laatste weken een ruime marge op Manchester United verspeeld. Op 16 april ontmoeten beide ploegen elkaar op Highbury.

Het vijfmansmiddenveld van Aston Villa hield Arsenal zaterdag een helft keurig in bedwang. In het zonnetje maakte Arsenal ook nauwelijks de indruk dat er een spannende titelrace wordt gestreden.

De suffe houding verdween in de tweede helft. Dat leidde ook tot een voorsprong, via een treffer van Ljungberg. Aston Villa bracht de Zweed Allbäck (ex-Heerenveen) in en die wissel had effect. Allbäck raakte een bal zodanig, dat Touré die in eigen doel schoot: 1-1. Manager Wenger reageerde gefrustreerd op het puntenverlies. 'Aston Villa deed niets, probeerde niets, bleef verdedigend spelen. We hebben onnodig twee punten weggegeven.'

Meer over