Man zette wapen tegen hoofd agent

De man die donderdag in Amsterdam een agent bedreigde met een vuurwapen, zou dat tegen het hoofd van de politieman hebben gehouden.

ANP

Ook zou hij de agent hebben geboeid met zijn eigen boeien en zijn dienstwapen hebben afgepakt.

Dat heeft de politie vrijdag bevestigd. Donderdag maakte zij al bekend dat in het Erasmuspark in Amsterdam een medewerker was bedreigd.

Na een melding van een verdachte situatie troffen twee agenten in het park twee mannen van 22 en 32 jaar met een scooter aan. Het voertuig bleek te zijn gestolen, waarna de politiemensen collega's opriepen. Op het moment dat die ter plekke kwamen, ging de jongste verdachte ervandoor. Drie agenten gingen hem achterna en wisten hem in de James Cookstraat te arresteren.

Een agent bleef achter met de andere man. Die trok plotseling een vuurwapen, dat hij tegen het hoofd van de politiemedewerker zette. Hij boeide hem met zijn eigen handboeien en ging ervandoor met zijn dienstwapen.

De politie traceerde de verdachte later in een coffeeshop in de Jan van Galenstraat. Zij pakte hem op toen hij naar buiten kwam. De vuurwapens had hij in de horecazaak verstopt. Daar werd ook een 20-jarige man aangehouden, maar die mocht al snel weer naar huis.

De twee verdachten bleken spullen bij zich te hebben die ze konden gebruiken voor een overval. De 22-jarige man stond gesignaleerd omdat hij na zijn verlof was weggebleven uit de jeugdinrichting waar hij zat. De verdachte van 32 jaar werd gezocht voor oplichting en vrijheidsberoving.

Meer over