NieuwsLiquidatie Amstelveen

Man (39) doodgeschoten in Amstelveen

Bij een sportschool in Amstelveen is donderdag aan het eind van de middag een dode gevallen bij een schietpartij. Het zou gaan om een 39-jarige Nederlands-Marokkaanse crimineel. Een 4-jarig kind zat op de achterbank van de auto, maar bleef ongedeerd.

Bart Dirks
Politie doet onderzoek op de Escapade, nadat hier iemand is doodgeschoten. De omgeving is ruim afgezet, over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend.  Beeld ANP
Politie doet onderzoek op de Escapade, nadat hier iemand is doodgeschoten. De omgeving is ruim afgezet, over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend.Beeld ANP

Volgens Het Parool en De Telegraaf is het slachtoffer Rachid K. Hij wordt gerekend tot de groepering van Amsterdammer Karim B., alias ‘Taxi’. De broer van B. is Samir ‘Scarface’ B., die in 2014 werd geliquideerd op een terras in Spanje. De groep rond B. heeft volgens de opsporingsdiensten al tijden een conflict met de groep rond de voortvluchtige Ridouan T. en de gedetineerde Richard R., alias ‘Rico de Chileen’.

De schietpartij in Amstelveen lijkt daarmee verband te houden met de omvangrijke drugsoorlog (in de volksmond ‘Mocro War’ genoemd) die sinds 2012 al meer dan dertig levens heeft gekost.

Vluchtauto uitgebrand

Het slachtoffer reed in een gepantserde BMW. De politie vroeg uit te kijken naar de vermoedelijke vluchtauto van de schutter(s), een zilveren VW transporter-busje met geblindeerde achterruiten. Deze auto werd later op de avond uitgebrand aangetroffen in Duivendrecht.

Het is de achtste dodelijke schietpartij in Amsterdam en omgeving sinds juni dit jaar. In de regio Amsterdam waren donderdag nog twee schietincidenten. In de vroege ochtend werd geschoten in Diemen en in Amsterdam Zuidoost. Daarbij raakte niemand gewond.

Meer over