Majesteit, waar staat uw woonwagen?

'Goedendag Majesteit. Waar heeft U Uw woonwagen geparkeerd?' De lezers van de Wiesbadener Kurier krijgen maandag een spoedcursus Nederlands voor het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan de hoofdstad van Hessen. Het koningspaar dat maandagmorgen eerst Berlijn aandoet, wordt aan het einde van de middag in Wiesbaden verwacht.

President Joachim Gauck (r.) verwelkomt Willem-Alexander en Maxima.Beeld afp

Zoals Nederlanders menen dat alle Duitsers aan het strand een kuil graven, zo denken de Duitsers dat alle Nederlanders met een caravan achter de auto op vakantie gaan. De koning is daarop natuurlijk geen uitzondering. Willem-Alexander heeft immers zelf al eens gezegd dat hij met zijn moeder in de gouden caravan naar de Ridderzaal moest. Niet gek dus dat de krant de suggestie aan de hand doet te vragen naar de 'woonwagen'. De cartoonist van de Wiesbadener Kurier had zondag ook al een spotprent van een oranje auto met dito caravan voor het stadhuis

'U bent erg mooi gekleed', kan tegen Máxima worden gezegd, en 'Ik wens U een aangeneme (sic) tijd in Duitsland'. En met een knipoog 'Ik wens Holland veel geluk met de volgende wereldkampioenschap' (voetbal).

Beeld ANP
Meer over