Update

Maaskant versterkt klankbordgroep arbitrage

Trainer Robert Maaskant van FC Groningen schuift in mei eenmalig aan bij het periodieke overleg van de klankbordgroep arbitrage. Maaskant wil graag zijn mening geven in het gesprek dat vier keer per jaar plaatsvindt tussen de KNVB, de spelersraad CSR, scheidsrechtersorganisatie BSBV en de vereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV). De trainer van FC Groningen botste dit seizoen al regelmatig met de arbitrage.

Robert Maaskant. Beeld anp
Robert Maaskant.Beeld anp

Namens de CBV zitten voorzitter Leo Beenhakker, directeur Gerard Marsman en de coaches Art Langeler (PEC Zwolle) en Pieter Huistra (De Graafschap) in de klankbordgroep. Maaskant heeft zelf gevraagd een keer te mogen aanschuiven, zo liet Marsman woensdag weten.

De CBV-directeur zit volgende week dinsdag met onder anderen directeur betaald voetbal Bert van Oostveen en competitiemanager Gijs de Jong van de KNVB om de tafel om de felle kritiek van de voorbije weken op de scheidsrechters te bespreken. Zo stuurde de clubleiding van PSV een brief naar Zeist om de zorgen over de ontwikkeling van de arbitrage te uiten.

Marsman beaamt dat gezien de recente perikelen actie nodig is. 'Voor de affaire met de grensrechter in Almere hadden we het idee dat we op de goede weg waren. Er was rust. Nu is er veel heisa, dat kan toch niet de bedoeling zijn.'

Meer over