Maandag

Vernuftig drama

Memories

NED 1, 21.20 uur

In de voorlopig laatste aflevering van deze kijkcijferhit (1,9 miljoen kijkers per week) gaat de Nederlandse Hanny in Puerto Rico op zoek naar Roberto, haar exotische liefde van weleer. Het is zeer lastig om Roberto te traceren, want hij leeft een bescheiden bestaan, ver weg van de moderne communicatiemiddelen.

Een laatste groet

Canvas, 20.40 uur

De hoofdgast in deze comedyshow met Bart Peeters, waarin een bekende Vlaming zijn eigen begrafenis bijwoont, is ook in Nederland zeer bekend en geliefd: schrijver Herman Brusselmans.

Drie vrienden zullen Brusselmans toespreken, onder wie collega-auteur Joost Vandecasteele.

Lauren en Tim zijn de BOB!

Veronica, 22.00 uur

Een jongerenversie van het klassieke tv-format Taxi: presentatoren Lauren Verster (Lauren verslaat) en Tim Haars (New Kids) kruipen achter het stuur van een taxi en pikken 's nachts passagiers op uit het uitgaansleven. Vanavond onder anderen een 16-jarig meisje dat voor het eerst een homofeest heeft bezocht.

Simon Amstell: Do Nothing Live

BBC 2, 23.00 uur

De donkere krullenbol Simon Amstell kunt u kennen van muziekquiz Never Mind The Buzzcocks, dat jarenlang door hem werd gepresenteerd. Nu zendt de BBC een stand-up comedyshow van hem uit, opgenomen in 2010 in Dublin, waarin Amstell zichzelf niet spaart.

Podium: Alphons Diepenbrock - Missa in die festo

NED 2, 00.10 uur

Sluit de Paasdagen af in stijl met deze registratie van Missa in die festo van de Nederlandse componist Alphons Diepenbrock, die dit jaar 150 jaar geleden geboren werd. De mis werd afgelopen februari voor het eerst uitgevoerd.

De avond van de jonge musicus

NED 2, 20.20 uur

Vanuit de Stadsgehoorzaal in Leiden strijden vier klassieke muziektalenten (15 t/m 18 jaar) om een plek in de finale van de Eurovision Young Musicians Competition in Wenen op 21 mei.Zij spelen elk eigen werk en ook is er een gezamenlijk optreden.

undefined

Meer over