Maandag

Damien Hirst exposeert Ontvelde pegasus

Op het landgoed van de hertog en hertogin van Devonshire is een nieuw werk te bewonderen van de Britse kunstenaar Damien Hirst. De ontvelde Pegasus is onderdeel van de expositie Beyond Limits die vrijdag opent in Chatsworth House, het onderkomen van de hertog en hertogin. Iets verderop staat nog een beeld van Hirst: een eenhoorn, elegant, maar ook wel luguber, want eveneens zonder vel. Eerder baarde Hirst opzien met zijn haai in formaldehyde (een transparant conserveermiddel) en een schedel bezet met meer dan achtduizend diamanten. Naast het werk van Hirst zal er in de expositie ook werk van onder meer Magritte, Nadim Karam en Barry Flanagan te zien zijn.

--------------------

West Wing-schrijver Aaron Sorkin maakt nieuwe serie

Tv-zender HBO gaat in zee met scenarioschrijver Aaron Sorkin voor een nieuwe dramaserie die zich afspeelt achter de schermen van een hedendaags nieuwsprogramma. Sorkin, die bekendstaat om zijn hogesnelheidsdialogen, was eerder verantwoordelijk voor de scripts van successerie The West Wing. Dit jaar kreeg hij een Oscar voor het scenario van The Social Network. More As This Story Develops, zoals zijn nieuwe project gaat heten, volgt de medewerkers van een actualiteitenprogramma, onder wie een presentator gespeeld door Jeff Daniels, dat met steeds minder middelen steeds meer nieuws moet verslaan. HBO heeft voorlopig tien afleveringen besteld en wil de serie volgend jaar uitzenden.

--------------------

Waar Heeft de Wereld het over?

Verenigde Staten #CharlieSheen

Zaterdagavond waren in Los Angeles de opnamen van de roast van Charlie Sheen. De acteur werd in lange monologen te kakken gezet door onder anderen Family Guy-bedenker Seth MacFarlane, bokser Mike Tyson en acteur William Shatner. 'Je hebt je longen, lever en nieren kapotgemaakt, maar het enige dat ze bij je hebben moeten weghalen zijn je kinderen', aldus actrice Kate Walsh. Na afloop mocht ook Sheen zijn zegje doen. In Nederland wordt de roast van Sheen uitgezonden door Comedy Central op 26 september.

Wereldwijd #U2

Onder meer Jack White, Depeche Mode, Patti Smith en Damian Rice zullen op een speciaal album een ode brengen aan U2's Achtung Baby. Dit heeft Bono afgelopen weekend bekendgemaakt op het filmfestival van Toronto, waar hij de muziekdocumentaire From the Sky Down aan het promoten is. In november is het twintig jaar geleden dat Achtung Baby verscheen. Voor de heruitgave van het nummer Even Better Than The Real Thing heeft kunstenaar Damien Hirst een videoclip gemaakt.

--------------------

'Het traditionele model van een-miljoen-dollar-per-week-producties ligt onder vuur'

Tv-bobo Steve Koonin (TNT, TBS) bevestigt in The New York Times dat de conventionele Amerikaanse latenight-talkshows hun langste tijd hebben gehad. Vooral jongeren lijken niet meer te porren voor de (peperdure) programma's van Jay Leno, David Letterman en consorten. De jeugd kijkt liever naar de shows van John Stewart en Stephen Colbert, die korter en eenvoudiger van opzet zijn.

undefined

Meer over