Maandag: Parade

‘Publiek zit als haringen in een ton op de Parade’, staat boven de recensie door Hein Janssen van Schoftendiner (Kunst, 12 augustus).


De acteurs moeten het voor hun inkomsten van de kaartverkoop hebben, dus wordt er blijkbaar geen maximumaantal kaartjes per voorstelling verkocht.

Op de achterpagina staat nog een recensie, door de 17-jarige Rebecca Grootendorst. Zij heeft met acteur Bas van Rijnsoever gesproken en hij heeft nog een tip voor het publiek: ‘Ga niet op de eerste rij zitten (...) je moet het podium helemaal kunnen zien. Er is net zo goed over nagedacht als over de vormgeving en kostuums.’

Daar lijkt me dan helemaal niet goed over nagedacht. Er zijn hoe dan ook plaatsen waar je de voorstelling maar half kunt zien, en bij grote drukte worden er meer kaartjes verkocht dan er mensen in de tent kunnen: Duisburg lässt grüssen!

Het doet mij denken aan een oude mop. Een man komt in de grote stad bij de bioscoop waar de film Ali Baba en de 40 rovers wordt aangekondigd. Hij koopt een kaartje, dat bij de ingang doormidden wordt gescheurd. Teleurgesteld wendt hij zich af: ‘Laat maar, die andere 39 rovers hoef ik al niet meer te zien.’

Meer over