Maandag 7 mei 2007

Het Amsterdamse gerechtshof beslist binnenkort of er een nieuw onderzoek moet worden ingesteld naar de moord op Pim Fortuyn. Ex-politieman en lijfwacht Christan Boom heeft om het onderzoek gevraagd....

Burger wil meer inhoud
De burger wil meer inhoud in de politiek. De overheid moet goed nadenken over de afslankingsoperatie. Dit zei Herman Tjeenk Willink, vice-president van de Raad van State, zondag in het Volkskrant op Zondag-debat in de Amsterdamse Rode Hoed.

Raamprostituees
In politiek Den Haag is geschokt gereageerd op uitspraken van politie en Nationale Recherche in de Volkskrant dat driekwart van de raamprostituees in Nederland wordt uitgebuit. Specialistische teams van de lokale politie moeten volgens CDA, PvdA en VVD actiever en harder gaan optreden.

Grote gier ontsnapt
Uit roofvogelpark Stonehenge Wildlife in Schoonrewoerd is een witruggier weggevlogen. De vogel ontkwam tijdens een training. Een medewerker zei zondag dat het beest door een ‘vreemde thermiek’ niet meer kon landen.

‘Israël martelt’
Israël geeft openlijk toe dat zijn Veiligheidsdiensten ‘buitengewone’ ondervragingsmethoden en ‘fysieke’ druk gebruiken tegen Palestijnen in gevangenschap. Dit schrijft de Israëlische mensenrechtenorganisatie B’tselem in een rapport dat zondag is verschenen.

Vliegtuig gevonden
Reddingswerkers hebben zondagavond in moerassig gebied in Kameroen het wrak van een Keniaans passagiersvliegtuig gevonden. Het toestel van Kenya Airways, met 114 inzittenden, verongelukte in de nacht van vrijdag op zaterdag niet ver van Douala in het zuiden van Kenia.

Onderzoek dood Munir
Een nieuw politieteam heeft twee man gearresteerd in verband met de dood van Munir Said Thalib. Daarmee lijkt het onderzoek naar de moord op de Indonesische mensenrechtenactivist goed op gang te zijn gekomen. Munir werd op 7 september 2004 vergiftigd tijdens een vlucht van Jakarta naar Amsterdam.

Dekker wint Romandië
Wielrenner Thomas Dekker (22 jaar) is de jongste winnaar van de Ronde van Romandië. Hij won de afsluitende tijdrit met een voorsprong van 5 seconden op tweevoudig Girowinnaar Paolo Savoldelli.

Clijsters legt racket neer
Kim Clijsters heeft na tien jaar proftennis vervroegd afscheid genomen. De 23-jarige Vlaamse vindt haar aanstaande huwelijk half juli belangrijker dan een laatste optreden op Wimbledon.

Meer over