Maakt een rechtszaak tegen de mondkapjesplicht kans? | Amerikaanse aanklager onderzoekt mogelijke bank- en verzekeringsfraude Trump

Nieuws

In Amsterdam en Rotterdam geldt vanaf woensdag een mondkapjesplicht in drukke gebieden in de stad, maar kan zo’n plicht juridisch gezien wel?

Drie horecagelegenheden in Amsterdam en drie kroegen plus een sportkantine in Rotterdam moesten dit weekend (gedeeltelijk) sluiten. Maar, vormt de horeca echt zo’n groot gevaar?

Wolther Kooistra (links) staat ‘al 30, 35 jaar’ bekend om zijn pedagogische aanpak, samen met zijn partner Claudia Werkhoven (rechts).

Turncoaches twijfelen eraan om gevolg te geven aan verzoek van turnbond om terug te treden.

Volgens The Guardian hebben Russische hackers meermaals ingebroken in de privémail van de toenmalige Britse minister van Handel Liam Fox.

Amerikaanse aanklager onderzoekt mogelijke bank- en verzekeringsfraude bij Trump Organization

Aanraders

In Eindhoven komt een wisselend groepje mannen wekelijks bij elkaar. Onderwerp van discussie: hun aandeel in huiselijk geweld. De Volkskrant woonde een sessie bij.

‘Als er een rode lijn in de 60-jarige loopbaan van 50Plus-voorzitter Jan Nagel zit, is het die van gerommel en conflict’, stelt Jean-Pierre Geelen in zijn column.

Deze Zuid-Koreaanse gouverneurs besturen provincies die al 70 jaar in Noord-Korea liggen. Waarom, en wat doen ze precies

Beeld Sanne de Wilde

Het katholieke geloof is springlevend in Zuid-Italië, zag fotograaf Sanne de Wilde en dat uit zich rond Ferragosto, de Maria Tenhemel-opneming op 15 augustus.

Zelfs mét subsidie staan gezelschappen op omvallen. Het kabinet kan met relatief weinig geld ingrijpen

Ondernemer Rodney Lam: ‘Ons bedrijf is een goed voorbeeld van hoe de wereld eruit zou kunnen zien: jezelf zijn zonder je identiteit te verliezen.’

Meer over