Update

Lukoki zet loopbaan voort in Zwolle

Jody Lukoki zet zijn loopbaan voort bij PEC Zwolle. De rappe rechtsbuiten wordt door de winnaar van de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal per direct overgenomen van Ajax. De aanvaller tekent voor drie jaar.

null Beeld anp
Beeld anp

Mogelijk maakt Lukoki vrijdag al zijn debuut voor PEC. De ploeg speelt dan de eerste competitiewedstrijd van het seizoen thuis tegen FC Utrecht.

Bij de landskampioen had de 21-jarige Lukoki weinig uitzicht op speeltijd in het eerste elftal. Hij werd vorig seizoen verhuurd aan SC Cambuur. Lukoki maakte in het seizoen 2010-2011 zijn debuut voor Ajax en speelde in totaal 24 competitieduels voor de Amsterdammers. Daarin scoorde hij vijf keer.

PEC rekent er ook op dat Kamohelo Mokotjo de club gaat verlaten. De middenvelder mocht van de clubleiding de training van donderdag laten schieten om met een andere club, naar verluidt FC Twente, te praten over een contract.

'Door het eventuele vertrek van Mokotjo en de start van de competitie vrijdag, ben ik gelukkig dat het zo snel is gelukt om Jody te contracteren', meldde technisch directeur Gerard Nijkamp. 'Met zijn snelheid en individuele actie, heeft hij het in zich om vanuit het niets iets te creëren.'

Meer over