Luiten bij de besten op Masters in Augusta

VAN ONZE VERSLAGGEVER

AUGUSTA - Golfer Joost Luiten heeft als eerste Nederlander in de geschiedenis het finaleweekeinde van de Masters bereikt. De nummer 45 van de wereld eindigde op de moeilijke Augusta National in de Amerikaanse staat Georgia op een score van 4 boven par.

Luiten speelde twee dagen stabiel. Hij maakte niet al te veel birdies maar verloor ook weinig slagen. Opvallend was dat Luiten in beide ronden de eerste negen holes goed doorkwam en daarna kansen op een hoge klassering liet liggen. Donderdag maakte hij een dubbele bogey om hole 17 door een verkeerde clubkeuze. 'Waardeloos', stelde hij later teleurgesteld vast. Vrijdag stond hij op 9 holes op +2 en leek probleemloos de cut te halen. Maar ook nu bracht hij zichzelf in moeilijkheden.

Bij het sluiten van deze editie stond de Amerikaan Bubba Watson, winnaar in 2012, bovenaan. Met zeven slagen onder par torende hij uit boven het kleine gezelschap spelers dat lager scoorde dan de baan. Luiten staat 11 slagen op hem achter. De oud-Bleiswijker bleef veel golftoppers voor, zoals oud-Masters-winnaars Angel Carbrera, Trevor Immelman en drievoudig kampioen Phil Mickelson. Zij haalden de cut niet.

De Masters - hoofdprijs: het befaamde groene jasje - is met het Britse Open het meest aansprekende golftoernooi van het jaar.

undefined

Meer over