Luipaard verwondt zes mensen op school in India

Een luipaard in de op twee na grootste stad in India, Bangalore, heeft daar zes mensen verwond. Ze probeerden het beest te vangen, meldde de BBC maandagmorgen.

Medewerkers van de bosbouw dragen een verdoofd luipaard. Het dier was een slaapkamer binnengekomen in de stad Gauhati in India.(ter illustratie)Beeld anp

Onder de gewonden zijn een wetenschapper en een medewerker van de bosbouw. De mannen waren zondag tien uur bezig met het vangen van het roofdier. Het achtjarige mannetje was de Internationale school Vibgyor ingegaan. Het dier is uiteindelijk verdoofd en vervolgens weer vrijgelaten in een Nationaal Park. In India leven tussen de 12 duizend en 14 duizend luipaarden.

Op beelden van een beveiligingscamera is te zien dat de luipaard een man bij een zwembad aanvalt. 'Het was een lange strijd om de luipaard te vangen. Hoewel het dier werd geïnjecteerd met een verdovend middel, moesten we wachten tot de medicatie volledig werkte voor we de luipaard konden vangen', verklaarde de politie.

De luipaard kwam waarschijnlijk uit een bos vlakbij de school. De zes gewonden, onder wie ook een cameraman, zijn behandeld voor lichte verwondingen.

Luipaarden en andere grote roofdieren in India komen wel vaker in bevolkte gebieden terecht. Dit soort confrontaties kunnen volgens natuurbeschermers toenemen 'omdat mensen de natuurlijke habitat van de dieren niet respecteren', stellen ze tegen de BBC.

Meer over