Luieremmer

We noemen geen namen, maar er zijn moeders die de vieze poepluier van hun baby gelukzalig beruiken vanwege die 'lekkere zoetige geur'....

Eric Arends

En wat doe je dan met die luiers?

Weggooien in de afvalbak 'levert onherroepelijk stankoverlast op', schrijven de makers van de Nappy Disposal System. Hun 'systeem' bergt de volle luiers op in een 'speciale zeven-laags plastic zak'. Die zit in een soort luxe afvalemmer, bestaand uit twee delen. Met een handgreep wordt de luier van het bovenste deel diep in het reservoir van de emmer gedrukt. Op deze manier ontsnapt 'geen enkel geurtje of bacterie'.

We hebben er onze neus letterlijk tegenaan gedrukt en niks geroken. Handig is bovendien dat de afvalzak van de NDS automatisch uit de navulcassette rolt.

Het is alleen wel wennen dat de luier eerst handmatig in het luchtdichte reservoir moet worden gedrukt. Voor je het weet prak je alsnog met je vingers in de stinkende kleipoep van je blije baby. En mag de afvalzak ondoorzichtig zijn? Zolang de Nappy Disposal System geen alomtegenwoordig apparaat is, bestaat toch wel een drempeltje om in een keer zo'n berg luiers voor aller ogen aan de straat te zetten.

Meer over