LPF: minister moet Bolkestein vermanen

Twaalf leden van de fractie van de Lijst Pim Fortuyn hebben VVD-minister Van Aartsen van Buitenlandse Zaken gevraagd VVD-eurocommissaris Bolkestein te vermanen....

De LPF-fractie is nog steeds verbolgen over deze uitspraak. Van Aartsen moet dat aan Bolkestein laten weten. Hij moet ophouden Nederland 'een herentoiletfiguur' te laten slaan. Het Kamerlid Janssen van Raay meent zelfs dat Bolkestein niet langer Europees Commissaris kan zijn. Janssen van Raay draagt oud-CDA-minister Westerterp (nu Leefbaar Nederland) voor als diens opvolger.

Met de partij van Bolkestein voert de LPF op dit moment besprekingen over het aangaan van een regeringscoalitie. Dat geldt niet voor D66, de partij van oud-minister Van Mierlo. Hij moet ook weg, vindt Janssen van Raay, als lid van de Europese Conventie. Volgens het LPF-Kamerlid heeft Van Mierlo geen binding met het toekomstige kabinet en kan hij Nederland dus niet vertegenwoordigen.

CDA'er Hirsch Ballin moet Van Mierlo maar opvolgen, aldus Janssen van Raay. Maar zijn voorkeur gaat uit naar de VVD'er Van Baalen. Dit oud-Kamerlid stond op de 41ste plaats op de kandidatenlijst van de VVD. Hij was plaatsvervangend lid van de conventie. Het PvdA-Kamerlid Timmermans kan volgens de LPF wel lid blijven van de conventie, de organisatie die de hervorming van de Europese Unie voorbereidt.

Meer over