Lowlands toch niet uitverkocht

Van onze verslaggeefster Sasja Kooistra

Een klein uur was de achttiende editie van A Campingflight to Lowlands Paradise uitverkocht. De website van het festival meldde zondagmiddag dat alle reguliere tickets verkocht waren en er alleen nog enkele Walibi-combi en CJP-kaarten beschikbaar zijn.

Dat zou betekenen dat alle reguliere tickets in een recordtijd verkocht zouden zijn, terwijl organisator Mojo nog maar enkele acts uit het programma heeft bekendgemaakt (Blink-182, Plastikman, Admiral Freebee).

Nog geen uur later trekt de organisator het bericht alweer in; er zijn toch nog kaarten beschikbaar. ‘Er is een ernstige fout gemaakt in het ticketsysteem,’ aldus de website lowlands.nl. ‘De blokkade voor de CJP-kaarten is dubbel ingevoerd. De foutieve blokkade is nu opgeheven waardoor er nu nog 10.000 kaarten beschikbaar zijn.’ ‘Mensen die vanmiddag een combi-kaart hebben gekocht omdat de reguliere kaarten op uitverkocht stonden kunnen naar info@lowlands.nl mailen indien ze deze kaart willen omruilen.’

De kaartverkoop voor het festival dat dit jaar van 20 tot en met 22 augustus plaats vindt in Biddinghuizen, is een week geleden, zondag 21 februari, gestart. Op netwerksites als Twitter en Facebook ging zondagmiddag al het gerucht van de opmerkelijk vroege uitverkoop. Vorig jaar werd de laatste kaart begin mei verkocht. Lowlands trekt jaarlijks 55 duizend bezoekers.

null Beeld
Meer over