Lotte Boswijk (11): 'In mijn vrije tijd word ik kunstenaar'

JEROEN PEN

Met wie woon je in huis?

Ik woon met mijn vader, moeder en zusje in Groningen. We hebben geen huisdieren, want mijn moeder is allergisch voor beesten.

Wat zijn je hobby's?

Hockey, bakken, knutselen, tekenen. Ik teken graag de natuur. Dat is moeilijk, maar ik neem er de tijd voor en doe er lekker lang over. Wat ik er mooi aan vind? Het ziet er zo vrij uit, alsof alles nog kan.

Wat is je lievelingsmuziek?

Popmuziek, dat is leuk om op te dansen. Ik was laatst op een feestje, daar draaiden ze disco, dat was heel gaaf.

Wat voor films kijk je graag?

Heel spannende films. Laatst heb ik Spiderman gezien. Niet de tekenfilm hoor, gewoon de echte. Binnenkort krijg ik deel twee.

Als je voor één dag een dier kon zijn, welk dier is dat dan?

Een aap, omdat ik de natuur heel mooi vind. Een aap kan lekker rondslingeren, van boom naar waterval. Ik zou wel eens willen weten wat er achter zo'n waterval zit. En ik zou niet naar school hoeven, want apen doen niet aan school.

In welke tijd zou je willen leven?

In een tijd waarin er nog geen heel moderne dingen waren, zoals huizen. Een tijd waarin mensen nog gewoon in de jungle woonden.

Wat wil je later worden?

Kleuterjuf of presentatrice van een tv-programma als The Voice Kids. In mijn vrije tijd wil ik kunstenaar worden. Of kunstenaar geen beroep is? Nee, het is meer een hobby.

Waar ben je trots op?

Dat iedereen zegt: je kunt goed hockeyen en tekenen. Dat weet ik uit mezelf heus wel, maar het is toch fijn om van anderen te horen.

Wat kan jou heel verdrietig of boos maken?

Als ik iemand zie pesten wil ik iets doen, maar soms kan dat niet of durf ik even niet. Dan ben ik boos en verdrietig tegelijk.

Ben je vaak verdrietig?

Ja, jammer genoeg wel. Ik moet soms ineens huilen. We keken laatst de film Spijt met de klas. Op een gegeven moment blijkt dat de hoofdpersoon, Jochem, zelfmoord heeft gepleegd. Toen moest ik echt heel hard huilen. Dat is misschien stom, maar ik kon er niets aan doen.

Hoe ziet je leven over tien jaar eruit?

Als ik 21 ben, woon ik samen met mijn beste vriendin Eliza in een flat. We hebben twee katjes. Ik studeer om juf te worden. Waar we wonen? In Groningen natuurlijk, waarom zou ik weg willen?

undefined

Meer over