LiveblogCoronavirus

Live: Rutte kondigt gedeeltelijke lockdown aan; horeca moet vrijwel helemaal sluiten

Nederland gaat vanaf morgenavond in ‘gedeeltelijke lockdown’. Dat zei premier Rutte vanavond tijdens een persconferentie. Hij kondigde nieuwe maatregelen aan ‘die pijn gaan doen’. Lees in dit liveblog wat de maatregelen zijn en volg het laatste nieuws rondom het coronavirus.

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) geven een toelichting op de aanscherping van de coronamaatregelen in Nederland. Beeld ANP
Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) geven een toelichting op de aanscherping van de coronamaatregelen in Nederland.Beeld ANP

Lees hier het liveblog van maandag terug. Ontvang pushmeldingen via onze app, abonneer je op onze nieuwsbrieven, en lees alles over het virus in dit dossier.

Lees ook

Waar moet je een mondkapje dragen?

Het kabinet adviseert om ‘overal waar je de hemel niet ziet’ een mondkapje te dragen. Maar wat betekent dat precies?

De belangrijkste vragen over de nieuwe maatregelen

Waarom blijven de cafés open, maar moeten de sportkantines dicht? Mag ik dit jaar op herfstvakantie? Waarom laat het kabinet de kerken ongemoeid? En nog meer relevante vragen (en antwoorden).

De belangrijkste grafieken en kaarten over de uitbraak van het coronavirus in Nederland

Dagelijks verschijnen er cijfers over het coronavirus in Nederland. De belangrijkste kunt u hier vinden, met een uitleg over wat deze gegevens zeggen over de ernst van de uitbraak.

Meer over