LIVEBLOGCORONAVIRUS

Live: Regio Mumbai in India zwaar getroffen | Aantal besmettingen Suriname stijgt

Het aantal besmettingen van het coronavirus is wereldwijd de grens van acht miljoen gepasseerd. In Afrika is het aantal bevestigde besmettingen sinds 1 juni bijna verdubbeld. Volg in dit liveblog het belangrijkste nieuws over de coronacrisis.

Studenten verpleegkunde en medische hulpverlening tijdens een praktijkles op de Hogeschool Rotterdam. Na een periode zonder les vanwege het coronavirus kunnen kunnen het mbo, het hbo en universiteiten weer beperkt starten. Beeld ANP
Studenten verpleegkunde en medische hulpverlening tijdens een praktijkles op de Hogeschool Rotterdam. Na een periode zonder les vanwege het coronavirus kunnen kunnen het mbo, het hbo en universiteiten weer beperkt starten.Beeld ANP

Lees hier het liveblog van dinsdag 17 juni terug. Op de hoogte blijven? Ontvang pushmeldingen via onze app, abonneer je op onze nieuwsbrieven, en lees alles over het virus in dit dossier.

De belangrijkste grafieken en kaarten
Elke dag worden allerlei cijfers over de uitbraak van het coronavirus gepubliceerd. Maar welke cijfers zijn belangrijk? En hoe moeten we ernaar kijken?

Waarom je afstand moet houden
Nu het nieuwe coronavirus steeds verder om zich heen grijpt, groeit de roep om sociale contacten massaal terug te schroeven. Een simpel model laat zien hoe een beetje afstand een wereld van verschil maakt.

De corona-uitbraak in de wereld
Alle landen in de wereld publiceren dagelijks cijfers over de uitbraak van het coronavirus. Maar in elk land zijn de problemen weer anders en bevindt de crisis zich in een andere fase. Hoe moeten we de statistieken met elkaar vergelijken?

Meer over