Liquidatie uit 1993 in Opsporing Verzocht

De nationale recherche doet dinsdag in het tv-programma Opsporing Verzocht een getuigenoproep over de liquidatie in 1993 van de Amsterdammer Erwin Tra....

ANP

Omdat het meer dan veertien jaar geleden is dat de moord werd gepleegd, zou het voor getuigen gemakkelijker kunnen zijn er iets over tegen de politie te zeggen, aldus een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

In verband met de liquidatie zitten inmiddels twee verdachten vast. Een van hen is Milos ‘Bato’ P., die in de cel zit op verdenking van verscheidene zaken, waaronder de liquidatie van drugshandelaar Srdjan Miranovic. Een aantal vragen over de moord op Tra is echter nooit beantwoord, vandaar de oproep in Opsporing Verzocht.

Erwin Tra, die volgens justitie contacten in de Amsterdamse onderwereld had, werd vermoord toen hij in de nacht van 19 op 20 december 1993 cafe Churchill's in Amsterdam verliet. Hij wilde met vrienden in de auto naar een ander cafe gaan, toen zijn moordenaar een keer door het raam van de rode Peugeot schoot, precies waar Tra zat. Hij overleed in het ziekenhuis.

De hoofdofficier van justitie heeft 20.000 euro uitgeloofd voor de oplossing van de zaak.

Meer over