Linkin Park laat U2 achter zich

De Amerikaanse Nu-metal formatie Linkin Park en zangeres Kylie Minogue zijn donderdag de grote winnaars geworden op de negende MTV Europe Music Award in Barcelona....

Linkin Park ontving de Award voor beste groep en liet daarmee als jonkie topgrootmachten als U2 en Red Hot Chili Peppers achter zich. Daarbij won Linkin Park ook nog de prijs voor beste hardrock-formatie. Kylie won prijzen voor beste pop-act en dance-act.

De rapper Eminem en zangeres Jennifer Lopez wonnen de prijzen voor respectievelijk beste mannelijke popster en beste zangeres. Lopez was zelf niet in Barcelona aanwezig, maar sprak de zaal toe via een satellietverbinding. In de categorie R & B won zangeres Alicia Keys en Red Hot Chili Peppers gingen naar huis met de prijs voor de beste live-act.

Zangeres Pink, die ook was genomineerd voor de prijs voor beste zangeres en beste pop-act, mocht uiteindelijk de Award voor beste song mee naar huis nemen.

Grote verliezer was net als vorig jaar U2. De Ierse rockband was genomineerd voor beste groep, beste pop-act, beste live-act en website, maar moest in alle categorieën een andere act laten voorgaan. De Ieren gingen weer met lege handen naar huis. Ook Korn (genomineerd voor beste live-act en hardrock-act) en zangeres Shakira (beste zangeres en nieuwkomer) vielen buiten de prijzen. DJ/producer Moby had de mooiste website en de popband The Calling was de beste nieuwkomer.

De Nederlandse spits van FC Barcelona, Patrick Kluivert, maakte ook kort zijn opwachting op het gala, dat in 139 landen werd uitgezonden. Hij reikte in aanwezigheid van onder anderen teamgenoot Michael Reiziger de 'Free Your Mind Award' uit. De antiracisme-onderscheiding ging naar de organisatie Football Against Racism in Europe (FARE).

Meer over