Lilyhammer, Kunststof, Citostress

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Steven van Zandt (m) speelt een maffioso uit New York, die onderduikt in Noorwegen. Beeld Rubicon TV AS
Steven van Zandt (m) speelt een maffioso uit New York, die onderduikt in Noorwegen.Beeld Rubicon TV AS

Lilyhammer

Canvas, 23.10 uur

Begin van het tweede seizoen van deze Noors-Amerikaanse misdaad-serie, over een maffioso uit New York (gespeeld door Steven Van Zandt uit The Sopranos) die, opgejaagd door zijn voormalige baas, onderduikt in Noorwegen. Daar verveelt hij zich al snel te pletter en begint hij zijn eigen criminele circuit.

Kunststof

NPO Radio 1, 19.00 uur

Jellie Brouwer gaat in gesprek met schrijver Ad Fransen, die in zijn nieuwe boek Vaderskind vertelt dat hij niet Ad, maar Adolf heet. Dat heeft hij te danken aan zijn vader, die bij de SS zat. In het boek vertelt Fransen openhartig over de nazisympathieën in zijn familie, en ook dat hij zielsveel van zijn vader hield.

De wandeling

NPO 2, 19.20 uur

Sander de Kramer maakt een wandeling met de 38-jarige ebola-verpleegkundige Evita Looijen. In 2013 besloot zij te solliciteren bij Artsen Zonder Grenzen en vorig jaar vertrok ze voor zes weken naar Sierra Leone om samen met lokale hulpverleners en een internationaal team ebolapatiënten te verzorgen.

Sander de Kramer Beeld anp
Sander de KramerBeeld anp

2Doc: Citostress

NPO 2, 20.25 uur

Deze documentaire van Ingeborg Jansen laat zien hoe de achtstegroepers van zowel een 'witte' als een 'zwarte' school in Rotterdam in een snelkookpan belanden wanneer de Cito-toets voor de deur staat. Met een zo hoog mogelijke Cito-score kan de toelating worden bevochten tot de beste middelbare scholen.

Valerio International

NPO 3, 21.25 uur

Valerio Zeno is in Dubai op bezoek bij Duncan Stutterheim, de mede-oprichter van dance-organisator ID&T. Deze ontmoeting vond plaats voor de recente beslissing van Stutterheim te stoppen bij ID&T. Ook gaat Valerio in Parijs langs bij Guillaume Philibert, het brein achter het populaire sneakermerk Filling Pieces.

Oog in oog

NPO 2, 21.30 uur

Sven Kockelmann heeft VVD'er Hans van Baalen te gast om te praten over de bedreigde buitengrenzen van Europa en een mogelijke Grexit. Van Baalen zit al vanaf 2009 in het Europees Parlement en houdt zich daar bezig met Buitenlandse Zaken en Defensie. Hoe staat het nu met zijn politieke ambities?

Hans van Baalen is te gast bij Oog in oog Beeld anp
Hans van Baalen is te gast bij Oog in oogBeeld anp
Meer over