Lichaam Bowie in stilte gecremeerd

Het lichaam van David Bowie is kort na zijn overlijden gecremeerd in New York. De artiest, die erg gesteld was op zijn privéleven, wilde geen rouwdienst. Ook zijn familie en naaste vrienden waren niet bij de crematie aanwezig, schrijft de Daily Mirror.

null Beeld anp
Beeld anp

Bowie is zondag op 69-jarige leeftijd overleden aan kanker. Hij had zijn familie, inclusief zijn vrouw Iman (60) duidelijk gemaakt wat er met hem moest gebeuren als 'zijn tijd zou komen.' De zanger zou hebben gezegd dat hij wilde 'gaan zonder gedoe': hij wilde alleen herinnerd worden om de goede tijden die hij met zijn naasten heeft gehad en de muziek die hij maakte. Om die reden wilde Bowie geen begrafenis of publieke herdenking.

Maandag schreef zijn producer Tony Visconti nog op zijn Facebookpagina dat Bowies laatste album het afscheid was wat hij wilde. 'Hij wilde een vertrek zonder gedoe, geen grote show, geen fanfare. Precies zoals hij zelf was. Zijn laatste album Blackstar is vooral een afscheidscadeau voor zijn fans.'

null Beeld afp
Beeld afp

Toch herdenking

Desondanks zijn er verschillende plannen om Bowie te herdenken. Zo komt er volgende maand komt een eerbetoon aan de zanger op de Brit Award. 'Natuurlijk zullen wij tijdens de vierde Brit Award stil staan bij zijn buitengewone leven en werk', aldus voorzitter, Max Lousada.

Bowie zal eind maart ook worden geëerd met een herdenkingsconcert in de Carnegie Hall in New York. Dit werd een paar uur na zijn dood bekend gemaakt en het concert was binnen een paar uur uitverkocht. Zo'n twintig artiesten zullen Bowies klassiekers uitvoeren. Dat zijn onder andere The Roots, Cyndi Lauper , The Mountain Goats, Heart's Ann Wilson, Perry Farrell en Jakob Dylan.

Meer over