LEZINGEN

Is de consument nog te verleiden? Specialisten op het gebied van reclame, mode en muziek praten hier woensdag over in Zaal De Unie op uitnodiging van Stichting Eigenwijze Mode....

Nav het deze week gepresenteerde Kunstenplan in De Balie in Amsterdam vanavond een besloten discussie tussen Aad Nuis en Mark Fisher (Shadow Minister for The Arts) waarin de Britse met de Nederlandse situatie wordt vergeleken. Aanvang 20.30 uur.

Dinsdag houdt Taco Dibbits, project-medewerker van het Prentenkabinet avn het Rijksmuseum, houdt daar in de Filmzaal een lezing nav de tentoonstelling Disegni; drie eeuwen Italiaanse tekenkunst!. Aanvang 12.30 uur.

In de serie lezingen in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 211 in Amsterdam over monografieën spreekt donderdag Judith Sheine, auteur van de monografie over RM Schindler.

In de reeks over stations en vliegvelden in Europa in het NAi in Rotterdam, donderdag reisverslagen van de architect Art Zaaijer, de landschapsarchitecte Maike van Stiphout en architectuurhistoricus Vincent van Rossem.

Conservatrice van het Zeeuws Museum H. van den Donk houdt donderdag om 20 uur in de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg de lezing 'In Schoonheid Verstild, de kunstenaar Jan Heyse, 1882-1954'.

Het Theater Instituut Nederland houdt woensdag om 18 uur in het Universiteitstheater in Amsterdam een bijeenkomst over Les Danaïdes van Aeschylus. Het instituut loopt daarmee vooruit op de uitvoering tijdens het Holland Festival in een ensenering van de Roemeen Silviu Pucarete.

Bij het verschijnen van de negende aflevering van Architectuur in Nederland - Jaarboek 1995-1996 wordt ook het Jaarboekdebat gehouden. Dit keer spreken Mels Crouwel, Winy Maas, Koen van Velsen over de veranderende condities voor de ontwerp- en bouwpraktijk. Vanavond om 20 uur in het NAi in Rotterdam.

Max van Rooy houdt donderdag om 18.30 uur in Sotheby's in Amsterdam een lezing met de titel 'Het absolute kijken van Kees Verwey'.

Op 29 mei in De Balie in Amsterdam de reeks 'Centraal Station' waarin Daniël Cohn-Bendit (Duitse Groenen) een lezing geeft over de grenzen en mogelijkheden van de multiculturele stad.

Meer over