LEZINGEN

De lezing door Chris van der Heijden, vanavond in de Nieuwe Kerk, sluit aan bij de tentoonstelling die daar is te zien over de Spaanse Gouden Eeuw....

Amsterdam

Max Bruinsma (Eye), Mieke Gerritzen (Maatschappij voor Oude en Nieuwe Media), Jan van Toorn en Ole Bouman (Archis) discussiëren over 'het communicatief ontwerpen en de noodzaak van kritische reflectie', vrijdag in de Balie.

Den Haag

'Zadelpijn' is een serie lezingen en discussies in het Zeebelt Theater over gênante situaties in kunst en cultuur. Vanavond de eerste forumdiscussie over 'de cultuur van de handlangers' m.m.v. Richard den Brabander, Siebe Thissen, Christie van der Haak en F. Starik.

Bij de voorstelling Sladek van het Nationale Toneel in Theater aan het Spui, geeft vrijdag psychiater A. van Dantzig een inleiding, zaterdag Volkskrant-columnist André Roelofs en woensdag fractieleider van de VVD, Frits Bolkestein. Steeds om 19.30 uur.

Eelde

Vanavond spreekt in Museum de Buitenplaats Ernst van de Wetering met de schilder Diederik Kraaijpoel, van wie een tentoonstellin is te zien in het museum.

Leeuwarden

Maartje de Haan (Museum Boijmans Van Beuningen) spreekt woensdag in het Fries Museum over de tentoonstelling 'Bloemen en tuinen op papier uit Nederland en België, 1870-1940', die daar is te zien.

Middelburg

In een drieluik over beeldende kunst en literatuur in de Zeeuwse Bibliotheek dinsdag een lezing door kunstenaar Sjaak Langenberg.

Rotterdam

Vanavond een debat in Zaal de Unie over de vraag wat muziek kan betekenen in de wisselwerking tussen culturele groepen in de eigen stedelijke omgeving. Voorzitter is Brahim Bourzik (migrantenomroep), deelnemers Caroline Doeleman (Stichting Welzijn Feyenoord) en wethouder Meijer.

Utrecht

Wim Knulst (KUB), Marischka Leenaers (Rabobank), Let Geerling (MetroplisM), Nico Jansen (Gemeente Utrecht) en Geeske Bakker (Kunstbureau 1896) spreken over sponsoring in de kunst, dinsdag in de Lutherse Kerk.

Meer over