LEZINGEN

De Chinese mensenrechtenactivist Hongda Harry Wu houdt woensdag de Dr. J. Tanslezing in de aula van de Universiteit Maastricht. Aanvang 20 uur....

Architect Rudy Uytenhaak spreekt op 3 oktober om 20 uur in de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 211 in Amsterdam, over 'het architectonisch detail'.

Kunsthistorica Marga Bijvoet heeft de grenzen tussen kunst en wetenschap onderzocht. Dinsdag houdt ze in het Cultureel Centrum van de TU Delft een lezing hierover. Aanvang: 20 uur.

Norman Golb, auteur van Who wrote the Dead Sea Scrolls? en F. Garcia-Martinez van het Qumran Instituut (Universiteit Groningen) debatteren op 2 oktober over deze vraag in het Bijbels Museum, Herengracht 366 in Amsterdam.

Mecenassen, bestaan ze nog? Die vraag staat centraal op de Stad-Zonder-Eigenschappen-Show in Zaal De Unie, dinsdag om 20.30 uur. Gasten zijn Ton Bevers, Han Schulte, Hans Meijer en Gijs Stork.

Krijn de Koning geeft zondag om 11 uur een lezing in De Paviljoens in Almere, nav een tentoonstelling van zijn werk daar.

Zondag vanaf 12 uur in museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam een Tiepolo-dag nav de Tiepolo-tentoonstelling. Met een lunch, een concert door het Duo Via Piano, en een lezing door achttiende-eeuwse Venetiaanse kunst-kenner Bernard Aikema.

Maandag, de laatste dag van De Hollandse kortegaard in het Vestingsmuseum in Naarden, houdt Ellen Borger een lezing over de kortegaard, een genre uit de 17de eeuwse Hollandse schilderkunst. Aanvang: 20 uur.

Meer over