LEZINGEN

Almelo..

Kunsthistorica Irene Sloet geeft vanavond in de bibliotheek een lezing over Camille Claudel, n.a.v. de tentoonstelling in Singer Museum Laren.

Amsterdam

Sybren Piersma, voorzitter van Kunsten '92, leidt het debat over de cultuurnotasystematiek, dinsdag om 15 uur in het Stedelijk Museum. Inleidingen door Paul Kuypers (Kunsten '92) en Stevijn van Heusden (Stedelijk Museum).

Eindhoven

In december wordt het nieuwe Van Abbemuseum geopend. Directeur Jan Debbaut geeft zijn visie op het nieuwe museum, vanavond in MU-De Witte Dame, Emmasingel 20.

Groningen

Beeldend kunstenaar Merijn Bolink geeft vandaag om 10.15 uur in Academie Minerva (Gedempte Zuiderdiep 158) een lezing en vanaf 13.30 uur in het Groninger Museum een masterclass.

Haarlem

Kunsthistoricus Jan L. Timmerman spreekt over de Gouden Eeuw van Spanje, maandag in de Doopsgezinde kerk (Frankestraat 24).

Rotterdam

Zondag om 19.30 uur in Theater Zuidplein een debat over de affaire-'Aïsja', de voorstelling die moest worden afgelast door het Onafhankelijk Toneel.

In het NAi woensdag om 19 uur een debat over de Architectuurnota. Deelnemers zijn Johan Remkes (staatssecretaris Volkshuisvesting), Adri Duivesteijn (PvdA), Sjoerd Soeters (architect), Liesbeth van der Pol (architect), Peter van der Gugten (Proper-Stok) en Wytze Patijn (architect).

Utrecht

Zondag om 14 uur in Casco de eerste aflevering in in de reeks 'Democratic Design' over vraag en aanbod in de kunst. Gasten zijn o.a. Bregtje van der Haak (VPRO), Joke Robaard (beeldend kunstenaar) en Paul Perry (beeldend kunstenaar).

Meer over