LEZINGEN

Violist Paul Robertson geeft een lezing over muziek, hersenen en psyche. Aansluitend brengt het Medici String Quartet 'Der Tod und das Mädchen' van Franz Schubert....

Amsterdam

Ziva Amishai-Maisels, hoogleraar kunstgeschiedenis Hebreeuwse Universiteit Jeruzalem bespreekt enkele belangrijke Amerikaans-joodse kunstenaars. Zondag om 14.30 uur in het Joods Historisch Museum.

Ric Bulthuis, Feike Boschma en Frank Kooman over de ontwikkeling binnen het poppentheater, maandag om 14 uur in het Theater Instituut Nederland (Herengracht).

Arnhem

Allochtone en autochtone beeldende kunstenaars, schrijvers, filosofen en tentoonstellingsmakers spreken over cultuur, identiteit en minderheden, vandaag om 15.30 uur in het HKA-auditorium.

Eindhoven

Loan Oei spreekt over de vernieuwende Japanse textielontwerper Junichi Arai, woensdag om 20 uur in het DAF Museum, Tongelresestraat 27.

Haarlem

De Kunstlijnlezing van E. van de Wetering gaat over de fysieke vergankelijkheid van de moderne kunst. Zaterdag om 20 uur, Zijlweg 203.

Maastricht

Koen Brams, Catherine David en Camiel van Winkel spreken over de aansluiting van musea bij ontwikkelingen in de kunst. Dinsdag in La Bonbonnière om 20 uur.

Utrecht

Fotograaf Gerald van der Kaap houdt een lezing over zijn werk, vrijdag in het AVS (Ganzenmarkt 14).

Meer over