LEZINGEN

Amsterdam..

Een discussiedag over culturele rechten en artistieke vrijheden, vandaag vanaf 10 uur in Felix Meritis. M.m.v. Dubravka Ugresic, Arne Ruth en Karin Jusek.

Den Haag

Filmmakers Eugenie Jansen en Albert Elings maken dinsdag onder de ogen van het publiek een film. Het schrijven van het scenario, het filmen en het monteren doen zij ter plekke, vanaf 19.30 uur in Zeebelt, Willemstraat 7.

Eindhoven

Camiel van Winkel (auteur 'Moderne Leegte') en Wilfried Lentz (Stichting Kunst en Openbare Ruimte) geven een inleiding over kunst in de openbare ruimte. Woensdag in MU-De Witte Dame (Emmasingel 20).

Groningen

Op uitnodiging van de Stichting Kunst in Zicht spreekt kunsthistoricus Jaap Ekhart over 'De ideale stad in de twintigste eeuw'. Woensdag in De Oosterpoort.

Nijmegen

Het architectuurdebat, dinsdag in Het Badhuis, gaat over kwaliteit in (geprivatiseerde) stedenbouw.

Rotterdam

Architecten en bestuurders, o.a. Dennis Kaspori, Hans Elemans, Martien Kromwijk en Hans Nout bespreken met elkaar en met het publiek over de toekomstige transformatie van de deelgemeente Hoogvliet. Woensdag in de Academie voor Bouwkunst (G.J. de Jonghweg 4-6).

Woensdag vertellen Sylvia Willink-Quiel en de 30 minuten durende film Een laatste blik op Willink van Hans Koekoek in museum Boijmans van Beuningen over het leven en werk van Carel Willink. Om 10 en 14 uur.

Meer over