LEZINGEN

Gerda Havertong, Aukje Holtrop, Erik-Ward Geerlings en Ronald Ockhuysen spreken over de vraag 'Hoe gruwelijk kunnen muzieklessen zijn', n.a.v. de VPRO-tvserie 'Eine Kleine Nachtmerrie'....

Amsterdam

Apeldoorn

In Het Loo zondag om 12 uur een lezing door Paul Rem, conservator meubels, over de meubels van Daniel Marot.

Breda

De schilders Wouter van Riessen en Marien Schouten en kunstcriticus Camiel van Winkel discussiëren over de status en toekomst van de figuratieve schilderkunst, woensdag om 20 uur in De Beyerd.

Den Haag

John Leighton, directeur Van Gogh Museum en Mesdag Museum, houdt de eerste Mesdagkwartier-lezing, 'A New Future for the Mesdag Museum'. Dinsdag om 21.30 uur in het voormalig stadhuis, Javastraat 26.

Groningen

Conservator Han Steenbruggen van het Groninger Museum, spreekt over de schilderkunst van schilder/architect Job Hansen, dinsdag om 19.30 uur in de Oosterpoort.

Haarlem

Ronald de Leeuw, directeur Rijksmuseum en bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van het verzamelen en Michaël Zeeman voeren een tweegesprek over de psychologie van het verzamelen, zaterdag om 11 uur in het Teylers Museum.

Rotterdam

Een lezing door de Indiase architect Raj Rewal zondag om 14.30 uur in het NAi, n.a.v. de tentoonstelling over Indiase architectuur.

Patricia Falguières actualiseert Aristoteles' begrip van de fantasia voor het einde van de 20ste eeuw n.a.v. de tentoonstelling 'Fetishimage', woensdag om 20 uur in Witte de With.

Meer over