LEZINGEN

In het Rijksmuseum dinsdag om 12.30 uur een lezing door directeur Ronald de Leeuw, Van Gogh een beetje thuis...

Amsterdam

Maandag in het Theaterinstituut spreekt regisseur Mechteld Prins met schrijver, regisseur Jan Ritsema over diens regieopvattingen en manier van werken met acteurs. Aanvang 20 uur.

Arnhem

De artistieke leiders van toneelgroep De Appel, Aram Adriaanse en Aus Greidanus, spreken over hun beleid, verleden en toekomst van De Appel, dinsdag om 17 uur in Musis Sacrum.

Den Haag

In Museum Mesdag zondag de eerste van een serie lezingen over het museum, de collectie, Mesdag en zijn tijdgenoten. Op 20 september om 14 uur Mesdag en zijn museum.

Groningen

Ad de Visser, auteur van het handboek 'De tweede helft, beeldende kunst na 1945' spreekt over zijn boek, dinsdag om 19.30 uur in de Oosterpoort.

In 'Het Nieuwe Noorden', een lezingencyclus over meubelvormgeving, dinsdag in het Singelhuis publicist Chris Reinewald over de verhouding tussen Nederlands design en dat van Duitsland, Engeland en Scandinavië.

Rotterdam

In het Centrum Beeldende Kunst vanavond een dialoog tussen de kunstenaar Henri Jacobs en de filosoof Antoon Van den Braembussche.

Utrecht

In Rasa zaterdag om 19 uur een lezing over de traditionele Tibetaanse zang en muziek in samenhang met westerse geïmproviseerde muziek, gevolgd door een concert door het Bardo State Orchestra en drie Tibetaanse monniken.

Zwolle

In het Zwols Architectuur Podium zondag een discussie over Vinex-locaties met o.a. architect Sjoerd Soeters en econoom/planoloog G.W. Middelkoop. Om 20 uur in school De Krullenvaar in Stadshagen.

Meer over