Leuk nieuwtje

Te veel gegeten, weer geen miljonair en vermoeider dan vóór de vakantie. Slechts de natgeregende vuurwerkresten en afgedankte kerstbomen op straat herinneren nog aan hoe leuk het allemaal had kunnen zijn. En ondertussen moet u er maandag weer aan geloven. Gelukkig Nieuwjaar.

In de lift niet het gebruikelijke 'lekker weekend gehad?' maar 'de beste wensen'. En dan houdt u maar het obligate kletspraatje. Of erger, u moet 't aanhoren. Eerste Kerstdag waren ze bij de ouders van hem en de Tweede bij die van haar. Althans 's ochtends bij haar vader en 's avonds bij haar moeder en haar vriend. Die noemt zichzelf bourgondiër, maar volgens haar drinkt hij gewoon te veel. Nou ja, achteraf gezien was het best gezellig. En ze had dus iets heel lekkers gemaakt. Met linzen.

U probeert over Theo Maassen te beginnen, maar uw gesprekspartner heeft genoten van Guido Weijers. Elke poging tot een gemeenschappelijke terugblik blijkt zinloos. En dus komt de media-aandacht voor Raf & Sylvie aan de orde. Maar wat vindt u daar eigenlijk van?

In eerste instantie leek het gewoon een leuk nieuwtje, maar toen bleek dat het schandalig was dat de serieuze media er aandacht aan besteedden. Dat vond u eigenlijk ook wel. Vervolgens werd geopperd dat het geklaag alleen maar een manier was om het erover te kunnen hebben. En daar kon u zich ook wel weer in vinden. Heel verwarrend en vervelend allemaal.

Het nieuwe jaar is begonnen en er zal weer dagelijks een mening van u worden verlangd. En mocht u denken dat 2013, zonder verkiezingen of Sportzomer, meningsgewijs een rustig jaar wordt, dan is dat alvast geen goede mening. Juist omdat er geen grote gebeurtenissen op de agenda staan, zal er op meningengebied nóg meer van u worden verlangd. De crisis, Europa, de Tour, daar heeft u uw standpunt inmiddels over gevormd. Maar hoe zit het straks met die doodgetrapte bultrug? Of die gepeste zeilpuber? Ook daarvan zult u iets moeten vinden. En dan is het verstandig als u die mening niet van de eerste de beste beunhaas afneemt. Dan kunt u bij ons terecht.

Wat Raf & Sylvie betreft: u zou kunnen menen dat ook glamourperikelen onderdeel zijn van het nieuws, en dat de kwaliteitsmedia wel vaker onderwerpen behandelen die niet heel belangwekkend zijn. Als het u niet interesseert, slaat u het over. Verder vindt u het allemaal wel prima. Toch is dat geen mening waarmee u deze dagen voor de dag kunt komen. Desinteresse is de bijl aan de wortel van de interessante mening. Ons advies daarom, probeer deze er eens in te gooien: Als we ons een zomer lang bezig mogen houden met Badr Hari, maar nog geen dag met een klap van een veel bekendere sporter, dan riekt dat op zijn minst naar racisme. En dat moeten we niet willen. Met zijn allen.

Als alternatief zou u zich kunnen afvragen wat een getrouwde moeder rond die tijd op zo'n feestje te zoeken heeft (en wat er zoal in haar bloed zat). Afwijkend, provocerend en een gegarandeerd succes.

Veel plezier van uw nieuwe mening!

De meeste opinies zijn fraai maar ingewikkeld. De Betrouwbare Mannetjes leveren wekelijks een handzame mening waar u gerust mee kunt aankomen bij voetbalvereniging, koffieautomaat of schoonouders.

undefined

Meer over